Till navigation Till innehåll (s)

Nobel Week Dialogue 2014 – Nya vetenskapliga och kulturella perspektiv på åldrande

Nobel Week Dialogue är ett kostnadsfritt heldagsseminarium där studenter och allmänhet tillsammans med Nobelpristagare, världsledande forskare och opinionsbildare deltar i diskussioner kring globala frågor som berör oss alla. Mötet, som sponsras av Akademiska Hus tillsammans med fem andra företag, är en del av den officiella Nobelveckan och syftet är att stimulera samtalet mellan vetenskapen och samhället i stort.

Temat för årets Nobel Week Dialogue är nya vetenskapliga och kulturella perspektiv på åldrande. År 2000 bestod världens befolkning för första gången av fler människor över 60 år än barn under fem år. Ökad medellivslängd i världen är en av mänsklighetens största bedrifter, men en stadigt åldrande världsbefolkning innebär en rad nya möjligheter och utmaningar. Vilka konsekvenser har förändringar i demografi för ekonomisk tillväxt i olika delar av världen? Hur länge kan vi leva? Och hur ska välfärdssystemen utvecklas när livslängden ökar och födelsetalen minskar?

Mötet i Stockholm för de 1 200 på plats utgör en del av den internationella, tvärvetenskapliga dialogen – på webb och i sociala medier når vi ut internationellt och där börjar diskussionen redan nu. På www.nobelweekdialogue.org presenteras årets tema och sex deltagande Nobelpristagare.

Eventet kommer även att livestreamas till en global publik.

Besök gärna: 

Eventinformation

Folkets Hus, Barnhusgatan 12-14 Stockholm