Till navigation Till innehåll (s)

Akademiska Hus rekryterar CFO

Tisdag, 2 september 2014
Jonas Ragnarsson, 52, har anställts som CFO (Chief Financial Officer) på Akademiska Hus. Han kommer närmast från egen konsultverksamhet, och har mångårig erfarenhet av rollen som CFO i flera stora bolag.
Jonas Ragnarsson


- Att få vara en del av Akademiska Hus arbete att tillsammans med universitet och högskolor stärka Sverige som kunskapsnation känns mycket spännande. Jag ser fram emot att vara med i den fortsatta utvecklingen av verksamheten där jag hoppas kunna bidra med mina tidigare erfarenheter, säger Jonas Ragnarsson.

Jonas Ragnarsson tillträder som CFO den 1 oktober. Han har tidigare varit verksam inom det börsnoterade nätannonseringsföretaget Tradedoubler, riskkapitalbolaget EQT, på SSC (Swedish Space Corporation), SAS-koncernen, Grand Hotel Holdings och Diligentia.

- Jag är mycket glad över att kunna hälsa Jonas välkommen till Akademiska Hus. Han är, med sin gedigna bakgrund och kompetens, ett värdefullt tillskott i bolagets ledning, säger Kerstin Lindberg Göransson, vd Akademiska Hus.

Akademiska Hus är ett av landets största fastighetsbolag, som tillsammans med universitet och högskolor arbetar för att stärka Sverige som kunskapsnation genom att bygga, utveckla och förvalta miljöer för utbildning, forskning och innovation. Runt 300 000 personer studerar, forskar och arbetar varje dag i byggnader som byggts och förvaltas av Akademiska Hus.