English
Kundservice
Kundservice

Campusutveckling

Att våra campusområden utvecklas och ger lärosäten rätt förutsättningar över tid är avgörande för oss som företag. Nyckeln till framgång är att hitta nära och bra samarbetsformer med våra kunder där vi kan omsätta visioner till konkreta utvecklings- och handlingsplaner.

Mer information

Lediga lokaler

Våra kunskapsmiljöer är dynamiska platser där kärnan handlar om utbildning och forskning men också företagande och innovation. Vi har moderna labb och kontor till uthyrning på flera av våra campus.

Mer information

English
Kundservice

Campusutveckling

Att våra campusområden utvecklas och ger lärosäten rätt förutsättningar över tid är avgörande för oss som företag. Nyckeln till framgång är att hitta nära och bra samarbetsformer med våra kunder där vi kan omsätta visioner till konkreta utvecklings- och handlingsplaner.

Mer information

Lediga lokaler

Våra kunskapsmiljöer är dynamiska platser där kärnan handlar om utbildning och forskning men också företagande och innovation. Vi har moderna labb och kontor till uthyrning på flera av våra campus.

Mer information

English
Kundservice

Campus

Campus Lund Centrum

Störningar & Info

Här kan du läsa om aktuella störningar, planerade underhåll och annan viktig information som påverkar ditt campus. Du kan också ladda ner vår app Mitt Campus för att få aviseringar direkt i din mobil.

Inlägg

Tisdag 17 december, 2024

Vi på Akademiska Hus vill önska alla på campus en riktigt god jul och ett gott nytt år

Under året som gått har vi haft glädjen att genomföra flera betydelsefulla projekt. Bland annat har vi i Kv Paradis renoverat G:a Lungkliniken, och på LTH har vi invigt en innovativ dagvattenlösning i dammarna Pölen och Sjön. Detta samverkansprojekt syftar till att klimatsäkra våra fastigheter samtidigt som vi skapar en attraktiv och hållbar utemiljö för framtiden. Vårt samverkansprojekt med Biologisk mångfald kring Biologi, Ekologi och Kemicentrum har synt i media under året. Med siktet inställt på 2025 ser vi fram emot att fortsätta utveckla campusområden som inspirerar till lärande, samverkan och hållbarhet.För att anmäla akuta fel under julledigheten ringer du, precis som vanligt, vår växel på nummer: 010-557 24 00. Andra fel anmäler du via akademiskahus.se eller appen Mitt campus.Varma julhälsningar från oss på Akademiska Hus!

Tisdag 3 december, 2024

Nu startar underhållsarbete med trappan till Universitetsbiblioteket

Arbetet startas under december 2024 och beräknas pågå till och med februari 2025.BYGGINFORMATIONEntreprenören Paras Bygg påbörjar under vecka 49, 2024 sin etablering med ett staket runt etableringsområdet. Ett väderskydd i form av en ställning byggs under januari. Renovering och fogning av trappa utförs i januari/februari. Arbetet kommer att ske under vardagar mellan 7-16.December 2024Etablering med staket och bod.Tvätt med högtryckstvättJanuari/februari 2025Utkratsning av fogar.Montage av väderskydd. Renovering trappa.Fogning av trappa och balustrad.Vi hoppas ni har överseende med eventuella störningar.

Torsdag 21 november, 2024

Information om snöröjning och halkbekämpning

På Akademiska Hus arbetar vi aktivt för att säkerställa att våra fastigheter är säkra och tillgängliga under vintermånaderna. I samarbete med vår markentreprenör Peab ansvarar vi för både snöröjning och halkbekämpning på området. Så här jobbar vi med snöröjningen:Snöröjning utförs tidigt på morgonen och ska vara klar senast kl. 07.00, förutsatt att snöfallet har upphört senast kl. 04.00. Om det snöar senare under natten eller dagen, ser vi till att snöröjningen är avklarad inom fyra timmar efter att snöfallet har slutat.Vid halka gör vi vårt bästa för att halkbekämpa området inom fyra timmar efter att halkan uppstått.Om det snöar kraftigt under dagen prioriterar vi huvudentréer, infarter och parkeringsytor för att du ska kunna röra dig säkert.Vi snöröjer när snödjupet når 3 cm för blötsnö eller 5 cm för torrsnö, och säkerställer att max 1 cm snö eller is finns kvar efteråt.Entréer, trappor, ramper och andra viktiga ytor hålls helt fria från snö och is.Vid behov använder vi manuell skottning för de ytor som inte kan snöröjas med maskiner.Tänk på att ytor i skugga kan vara lite svårare att halkbekämpa, eftersom saltet inte aktiveras lika effektivt utan sol och mycket fottrafik. Men vi arbetar löpande för att hålla alla områden så säkra som möjligt.

Onsdag 11 september, 2024

Nu förbättrar vi Blå Stråket

Under vecka 38 till 42 pågår arbete med att förbättra Blå Stråket. Det innebär att gång/cykeltrafik genom UB-parken kommer att ledas om och framkomligheten blir påverkad. Enligt gällande detaljplan får vi inte lägga asfalt längs Blå Stråket. Tillsammans med Lunds kommun, som har skötselansvaret har vi nu hittat en alternativ lösning för att göra gång- och cykelvägen bättre. Genom att höja och sänka nivåerna och plocka bort kantsten kan vi skapa nya avrinningszoner som leder bort dagvattnet. Det i sin tur kommer leda till att vi får bort de vattenfåror vi har problem med i dagsläget.Nu har Länsstyrelsen, Lunds kommun och stadsantikvarien godkänt planen, varför vi nu kan påbörja arbetet. Vi hoppas på förståelse för eventuella störningar, snart blir Blå Stråket precis som förut, fast bättre!

Måndag 17 juni, 2024

Sommarbrev från Akademiska Hus

Nu är det inte många dagar kvar innan de flesta av oss får en välbehövlig ledighet och möjlighet att ladda batterierna. Det har varit ett intensivt läsår där mycket har hänt på vårt campus i Lund och Malmö.Vi har genomfört årets NKI undersökning där resultatet för Lund/Malmö hamnade på 60, en klar uppgång från förra årets mätning om 51. Tittar vi på Lund Centrum och Malmö så ökar vi resultatet till 61 från 59 vid förra mätningen. Universitetsplatån ökade till 60 från 56 och LTH till 59 från 41. Ett resultat vi är väldigt glada för men arbetet fortsätter för att vi ska bli ännu bättre. Mer om resultatet kommer på höstens husmöten.Lund Centrum:Vi har renoverat G:a Lungkliniken som nu i början av juni är inflyttningsklar. Under hösten påbörjade vi utbyte av utearmaturer i Kv Paradis och i UB-parken som nu är genomfört. Tillsammans med vår entreprenör Peab och vår markförvaltare Catharina har vi tittat över växtligheten och vidtagit åtgärder för att framförallt öka tryggheten, mer kommer att göras under hösten.Universitetsbiblioteket renoveras varsamt för att skapa en ny entré som möter det vackra huset på ett bättre sätt och fler studieplatser, beräknas klart till årsskiftet 24/25.Lund Universitetsplatån:Under våren har vi anpassat en lokal till LU Byggnad på KC 3. Det är den första lokalen som är anpassad i Anshelmhusen att fungera som storrumskontor och det ska bli spännande att se vilken verksamhet som flyttar in i lokalen.Vi hade en tyvärr en brand på BMC:s tak som lyckligtvis inte orsakade några större skador på huset eller påverkan på verksamheten. Räddningstjänsten gjorde ett bra jobb så att vattenskadorna minimerades. För närvarande utreds orsaken till branden. Sannolikt kommer det behöva sättas en ställning över delar av huset vid återställningen.Lund LTH:På LTH är två stora utvecklingsprojekt av utemiljön i startgroparna, ett Samverkansprojekt med VA SYD och REWAISE där vi ska testa framtidens dagvattensfördröjning i dammarna sjön Sjön och pölen Pölen samt stärka attraktiviteten runt en viktig samlingsplats på campus. Projektet planeras vara klart innan traditionsenliga regattan och illustreras i bild på nästa sida.Det andra utvecklingsprojektet är att stärka Norra campus utemiljö på LTH där ingrepp under hösten/vintern kommer ske framför Kårhuset med ny cykelparkering, Amphiteatern, AK-parken och hela vägen upp till IKDC entré. Akademiska Hus är stolta och glada över att utformningen tagits fram i samverkan med representanter från LU Byggnad, LTH och TLTH.Stort tack för ett bra samarbete under våren och vi hoppas att Ni alla får en skön sommar och ledighet. Själva ser vi fram emot trädgårdsarbete, golfrundor med kompisar, undervattensrugbycup i Barcelona, grillkvällar och många salta bad i Öresund, vilket ger oss massor av energi.Soliga hälsningarChristoffer, Elin, Lars-Bertil med kollegor

Måndag 16 oktober, 2023

Universitetsbiblioteket renoveras varsamt

Universitetsbiblioteket har röstats fram till både Lunds och Sveriges vackraste byggnad. Nu satsar Akademiska Hus 45 miljoner kronor på att vårda och framtidssäkra den över hundra år gamla universitetsmiljön. När arbetet står klart kommer samtliga fönster vara renoverade och fler studieplatser ha skapats.Universitetsbiblioteket stod klart 1907 på Helgonabacken i Lund. Byggnaden, som har en typisk stilblandning med drag av både nyrenässans och nygotik, har sedan byggts ut under 1930-, 1950- och 1990-talet och mer än fördubblat sin yta. År 1993 byggnadsminnesförklarades universitetsbiblioteket av regeringen, vilket sätter bevarandet av arkitektoniska värden i fokus vid all ombyggnad.Med start i oktober påbörjar Akademiska Hus en renovering av byggnadens cirka 470 fönster, något som behövs eftersom majoriteten av dessa är originalfönster. Arbetet innebär att alla fönster, beslag, karmar och bågar ses över och lagas, kittas, tätas och målas där det behövs. Fönsterrenoveringen kommer att ske i etapper och beräknas vara klar senast i december 2024.– Det vackra universitetsbiblioteket är en symbolbyggnad för både Lunds universitet och Lunds kommun. Att varsamt renovera och anpassa den för att möta dagens och framtidens behov är ett ansvarsfullt uppdrag. För att säkra byggnadens stora kulturvärden har vi involverat en rad olika sakkunniga i processen, däribland länsstyrelsen, Lunds kommun och arkitekter, säger Ali Ranji, projektdirektör på Akademiska Hus. Nya studieplatser och ökad tillgänglighetI nära samverkan med Lunds universitet ska även delar av inomhusmiljön i de tillbyggda delarna genomgå en renovering. Med planerad start i februari 2024 kommer 2 000 m2 att byggas om för bättre orienterbarhet och tillgänglighet, ett utökat antal studieplatser, större och mer ändamålsenligt utrymme för utställningar och en bättre arbetsmiljö.– Genom att utnyttja och lyfta fram biblioteksrummets ursprungliga karaktär är förhoppningen att de förväntningar byggnadens yttre ger, ska infrias vid ett biblioteksbesök. Informationsdisken placeras åter centralt i bibliotekshallen och dagens entréyta blir nytt utställningsrum, säger Ulla-Britt Persson, lokalplanerare vid Lunds universitet.– Mezzaninen, mellanvåningen en trappa upp, ingår också i projektet. Bland annat byggs här sex grupprum för studenter, entréhallen kompletteras med en ny trappa och en hiss installeras för att göra mezzaninvåningen tillgänglig för alla, säger Elisabeth Stålesjö, processledare på Universitetsbiblioteket.Precis som fönsterrenoveringen beräknas ombyggnaden av inomhusmiljön vara klar senast i december 2024.