English
Kundservice
Kundservice

Campusutveckling

Att våra campusområden utvecklas och ger lärosäten rätt förutsättningar över tid är avgörande för oss som företag. Nyckeln till framgång är att hitta nära och bra samarbetsformer med våra kunder där vi kan omsätta visioner till konkreta utvecklings- och handlingsplaner.

Mer information

Lediga lokaler

Våra kunskapsmiljöer är dynamiska platser där kärnan handlar om utbildning och forskning men också företagande och innovation. Vi har moderna labb och kontor till uthyrning på flera av våra campus.

Mer information

English
Kundservice

Campusutveckling

Att våra campusområden utvecklas och ger lärosäten rätt förutsättningar över tid är avgörande för oss som företag. Nyckeln till framgång är att hitta nära och bra samarbetsformer med våra kunder där vi kan omsätta visioner till konkreta utvecklings- och handlingsplaner.

Mer information

Lediga lokaler

Våra kunskapsmiljöer är dynamiska platser där kärnan handlar om utbildning och forskning men också företagande och innovation. Vi har moderna labb och kontor till uthyrning på flera av våra campus.

Mer information

English
Kundservice

Campus

Campus Kungliga Musikhögskolan

Nyheter & driftstörningar

Här kan du läsa om aktuella störningar, planerade underhåll och annan viktig information som påverkar ditt campus. Du kan också ladda ner vår app Mitt Campus för att få aviseringar direkt i din mobil.

 

 

Inlägg

Tisdag 31 januari, 2023

Aha seminarium om energismarta campus och beteendeförändringar

Bristen på el i Europa, som bland annat är en följd av kriget i Ukraina, har aktualiserat frågor om Sveriges energiförsörjning. Elpriserna har stigit till rekordnivåer och vi behöver alla bidra för att minska Sveriges totala energiförbrukning. Detta gäller även på campusområden runt om i Sverige. I detta seminarium fokuserar vi på hur elkrisen hittills har märkts på campus och vad vi gör tillsammans för att hantera den och bidra till en hållbar energiförbrukning i våra kunskapsmiljöer, på kort och på lång sikt. Vi kommer också visa konkreta exempel på hur campus används som testbädd för forskning om framtidens energilösningar.Bristen på el i Europa, som bland annat är en följd av kriget i Ukraina, har aktualiserat frågor om Sveriges energiförsörjning. Elpriserna har stigit till rekordnivåer och vi behöver alla bidra för att minska Sveriges totala energiförbrukning.Detta gäller även på campusområden runt om i Sverige. I detta seminarium fokuserar vi på hur elkrisen hittills har märkts på campus och vad vi gör tillsammans för att hantera den och bidra till en hållbar energiförbrukning i våra kunskapsmiljöer, på kort och på lång sikt. Vi kommer också visa konkreta exempel på hur campus används som testbädd för forskning om framtidens energilösningar.Moderator: Elise Grosse, Sweco.Seminariet är digitalt och det finns möjlighet att se eller lyssna på det i efterhand. Publikplats i studio finns, ange intresse i anmälan.

Måndag 25 april, 2022

Jättesatsning på solceller vid Kungliga Musikhögskolan

Akademiska Hus gör återigen en omfattande satsning på solceller i Stockholm. Den här gången är det två nya anläggningar som snart står startklara vid Kungliga Musikhögskolans campusområde på Östermalm. Solcellerna ska producera 135 000 kWh miljövänlig el varje år och är en del i Akademiska Hus arbete för att uppnå en nollvision för sitt klimatavtryck.Nyligen driftsattes sammanlagt tolv solcellsanläggningar på Campus Solna och KTH Campus och nu har turen kommit till Kungliga Musikhögskolan (KMH). Som ett led i att minska mängden levererad energi och istället satsa på förnybara energikällor investerar Akademiska Hus två miljoner kronor i två nya anläggningar på campusområdet. Dessa har placerats på byggnaderna Glashusets och Flygelns tak och täcker en yta på cirka 800 kvadratmeter. Anläggningarna planeras att stå klara och redo att användas under första halvan av maj, lagom till sommarens alla soltimmar.– Vi gläder oss åt att vårt moderna campus blir än mer framtidsinriktat och att vår utbildning, forskning och konsertverksamhet kan nyttja väldigt lokalt producerad el. Det är ett viktigt steg i vårt hållbarhetsarbete, säger Helena Wessman, rektor på KMH. Vägen mot klimatneutralitetAkademiska Hus har högt uppsatta klimatmål och har beslutat om en nollvision för sitt klimatavtryck. Investeringen i solceller på KMH:s campus är en av flera liknande satsningar på campus runt om i landet. I dagsläget har Akademiska Hus totalt 112 anläggningar i sitt fastighetsbestånd som årligen producerar 9,2 miljoner kWh hållbar elenergi till svenska lärosäten. Under de närmaste åren planerar fastighetsbolaget att ta ytterligare krafttag genom att installera fler anläggningar som, när de står klara, bidrar till att Akademiska Hus totala mängd solel beräknas uppgå till drygt 13,5 miljoner kWh per år.– Tillsammans med våra kunder lägger Akademiska Hus stor kraft på att nå en mer hållbar energiförsörjning och stärka våra campusområdens gröna profil. Med fler solceller på taken skapar vi energismarta byggnader samtidigt som vi bidrar till omställningen till ett fossilfritt samhälle, säger Magnus Öhrman, gruppchef inom energi och teknik på Akademiska Hus.

Fredag 22 april, 2022

Seminarium om campusutveckling med klimatansvar

Tiden är knapp för den gröna omställning som samhället behöver göra. Som ett av Sveriges största fastighetsbolag har Akademiska Hus en möjlighet och ett ansvar att verka för att nå den förändring som krävs. Målet är att nå klimatneutralitet och det finns en plan för att ta sig dit. Men för att lyckas behövs ett fördjupat och intensifierat samarbete med Sveriges lärosäten. I samverkan kan campusområden utgöra testbäddar för nya idéer och med ett större gemensamt klimatansvar kan vi förflytta oss och hela samhället i rätt riktning.28 april sänder Akademiska Hus via Aha ett digitalt seminarium om campusutveckling med klimatansvar.Läs mer om  seminariet samt anmäl ditt deltagande via länken nedan: (Anmälan till seminariet stänger 27 april kl.14.00)Campusutveckling med klimatansvar (akademiskahus.se)Välkommen!

Fredag 8 maj, 2020

Välkommen till appen Mitt Campus!

Välkommen till appen Mitt Campus, den finns till för att ge dig en bättre upplevelse av ditt campus och förenkla din vardag. I appen har vi samlat all information som vi tror att du behöver och du väljer själv vilket campus och vilka byggnader du vill ha information om. På akademiskahus.se under mina sidor hittar du samma information och funktioner som i appen.Så funkar appen  Håll koll på vad som händer på campusGenom att välja ett campus och en eller flera byggnader så skapas ditt personliga flöde med uppdaterad information, kartor, kontakt-uppgifter, service, nyheter och störningar som kan komma att påverka dig i din vardag.Skapa och följ din felanmälanDu kan enkelt skapa, följa och lämna feedback på din felanmälan direkt i appen. Du får en överblick över felanmälningar du gjort och kan enkelt se status på ditt ärende.Hitta rätt person på rätt platsDu kan enkelt söka, hitta och spara kontaktuppgifter för respektive campus och byggnad. På så sätt vet du vem du kan kontakta om du har frågor eller om någonting händer.Kom igång med tre enkla steg:1. Logga in eller använd appen utan att skapa konto. Om du registrerar din e-postadress så skapas din personliga profil där du har möjlighet att:– Skapa felanmälan och se historik.– Ställa in campus samt favoritmarkera de byggnader som du vill få information om.– Använda Mina Sidor på akademiskahus.se2., Välj ditt campus och de byggnader som du vill hainformation om.3. Klart! Ditt flöde fylls nu med den information du vill ha.