English
Kundservice
Kundservice

Campusutveckling

Att våra campusområden utvecklas och ger lärosäten rätt förutsättningar över tid är avgörande för oss som företag. Nyckeln till framgång är att hitta nära och bra samarbetsformer med våra kunder där vi kan omsätta visioner till konkreta utvecklings- och handlingsplaner.

Mer information

Lediga lokaler

Våra kunskapsmiljöer är dynamiska platser där kärnan handlar om utbildning och forskning men också företagande och innovation. Vi har moderna labb och kontor till uthyrning på flera av våra campus.

Mer information

English
Kundservice

Campusutveckling

Att våra campusområden utvecklas och ger lärosäten rätt förutsättningar över tid är avgörande för oss som företag. Nyckeln till framgång är att hitta nära och bra samarbetsformer med våra kunder där vi kan omsätta visioner till konkreta utvecklings- och handlingsplaner.

Mer information

Lediga lokaler

Våra kunskapsmiljöer är dynamiska platser där kärnan handlar om utbildning och forskning men också företagande och innovation. Vi har moderna labb och kontor till uthyrning på flera av våra campus.

Mer information

English
Kundservice

Campus

KTH Campus

Nyheter & driftstörningar

Här kan du läsa om aktuella störningar, planerade underhåll och annan viktig information som påverkar ditt campus. Du kan också ladda ner vår app Mitt Campus för att få aviseringar direkt i din mobil.

Inlägg

Måndag 23 oktober, 2023

Pantrör på sopkärl på KTH Campus, ett steg mot hållbarhet

Under den senaste månaden har Akademiska Hus tillsammans med KTH lanserat ett pilotprojekt på campus där fem av våra soptunnor utrustats med pantrör. Syftet med initiativet är att utvärdera hur det kan bidra till att bevara ordningen och minska nedskräpningen på vårt område, samtidigt som det främjar pantåtervinning och en indirekt form av sopsortering. Åtgärden är en del av Akademiska Hus och KTH:s bredare engagemang för hållbarhet. Om projektet visar sig vara framgångsrikt efter utvärdering kommer vi troligen att överväga att installera fler pantrör på befintliga sopkärl. Rören är "självtömmande", vilket innebär att vem som önskar kan ta panten som läggs där. Med detta projekt är vi övertygade om att vi inte bara kan skapa en renare och mer organiserad campusmiljö, utan också uppmuntra till en större medvetenhet om vikten av återvinning och hållbarhet. Vi ser fram emot att följa utvecklingen och resultatet.

Tisdag 29 augusti, 2023

Välkommen på trädvandring!

För första gången arrangerar vi en trädvandring på KTH Campus! Många är  intresserade av träd och kanske till och med reflekterat över artrikedomen av träd på campus. Därför bjuder Akademiska Hus in till en trädvandring den 14 september kl. 11 med avslutande lunch.På KTH Campus finns en stor artrikedom av träd där de stora träden domineras av björk och ek. Vi människor mår bra av att vistas i grönska, forskning har visat att stress kan minska om du vistas i en grön miljö med lövträd. Förhistoriskt träd på campusUnder rundturen som leds av professionella arborister får du möjlighet att ställa frågor och få mer information om områdets träd och omvårdnaden om dem. Visste du till exempel att det finns en förhistorisk art från Kina på området? Vi bjuder på lunch efter avslutad vandring. Varmt välkommen!NÄR: 14 september kl 11VAR: Samling på Drottning Kristinas väg 25 där vi också äter lunch efter vandringenHUR: OSA den 8 september till anneli.frisk@akademiskahus.se

Torsdag 8 juni, 2023

Sortering av matavfall

Den 1 januari 2023 blev det obligatoriskt för hushåll, kontor och övriga verksamheter att samla in sitt matavfall separat. Insamlingen sker i bruna kompostpåsar och det är vi på Akademiska Hus som är ansvariga för att verksamheterna i våra byggnader har möjlighet att sortera sitt matavfall.På campus sorterar idag många redan ut matavfall på eget initiativ vilket är mycket bra. För att se till att detta sker på hela området samt underlätta för våra kunder kommer vi i fortsättningen ta över avtalen med Stockholm Vatten och Avfall och skapa fler tömningsplatser så att alla som behöver får möjlighet att sortera sitt matavfall. Vad händer med matavfallet?När matavfall samlas in separat behandlas det genom en process som kallas rötning för att bli biogas eller biogödsel. Genom att sortera ut matavfallet bidrar du till att förbättra våra kretslopp, minska utsläppet av växthusgaser och minska importbehovet av fossil gas och olja. För att kunna förvandla matavfallet till biogas och biogödsel är det viktigt att inte slänga något annat än matrester i den bruna påsen. Plast och annat skräp som inte är matavfall förstör rötningen, då får vi inte ut biogas och biogödsel. Dessutom kan plasten hamna i jorden på våra jordbruk och skogsbruk.  Detta ska slängas i kompostpåsen: Skal och rester av grönsaker och fruktRester av kött, fisk och skaldjurPasta, risRester av bröd, äggskalTeblad, kaffesump. Filter och tepåsar kan också läggas i matavfallet så väl som en mindre mängd ofärgat hushållspapperDäremot ska snus, ätpinnar eller gamla snittblommor och krukväxter inte slängas i kompostpåsen. Detta avfall försämrar rötningsprocessen och gör sig därför bättre i hushållsavfallet (den vanliga soppåsen). Mer om sorteringskravet finns att läsa här: Nu är det obligatoriskt att sortera ut matavfallet | Stockholm Vatten och AvfallGuide för att sortera matavfall: Sortera matavfall hemma och i kontorspentryn | Stockholm Vatten och Avfall

Tisdag 30 maj, 2023

A Working Lab THINGS invigt

Den uppskattade mötesplatsen för startups och företag inom deep tech, A Working Lab THINGS på KTH Campus, är nu invigd. Den 9 maj firades det genom ett välbesökt event med ett flertal talare från branschen.A Working Lab THINGS är en redan etablerad mötesplats för startups och företag inom deep tech, belägen mitt på KTH Campus i Stockholm. Den 9 maj firades återöppningen!I den flexibla loungen presenterades ett späckat program under en timme. Alla som är involverade i att göra AWL THINGS till en unik plats var representerade, från framgångsrika företag som startat i huset och som fortfarande utgår från platsen, till THINGS grundare men också fastighetsägare och självklart AWL-representanter.Läs mer om invigningen härI det karaktäristiska AWL THINGS-huset på Drottning Kristinas väg 53 på KTH Campus finns 1 500 m2 flexibla arbetsplatser, privata kontor, mötesrum och lounge för verksamheter som vill bidra till Stockholms startup-scen för deep-techbolag.  Välkommen att kika förbi! 

Fredag 28 april, 2023

Invigning av äng

En solig förmiddag i april invigdes campus nya äng som sträcker ut sig i backen längs Brinellvägen.  Medarbetare från KTH, Akademiska hus och förbipasserande samlades för att uppmärksamma vikten av biologiskt mångfald på våra campusområden och ta del av kunskapen som krävs för att anlägga en äng. Gå förbi och kika om några veckor när fröna letat sig upp ur jorden och se om bina uppe på höjden hittat ner till sin nya oas.   

Fredag 28 april, 2023

Konstrunda på KTH Campus

Nu är våren här och med den vill vi passa på att bjuda in till vår egna lilla campuskonstrunda.  Onsdag den 11 maj kl.16.00 är du välkommen till Millesfontänen framför KTHs huvudbyggnad. Där startar vår konstrunda och du kommer att få en guidad visning av några av våra favoritverk på campus. Vandringen avslutas vid Akademiska Hus kontor på Drottning Kristinas väg 25 där vi bjuder på snittar och alkoholfritt bubbel. Välkomna!

Fredag 10 februari, 2023

Parkeringsinformation från Aimo Park

Appen Aimo ersätter nu Aimo Parks tidigare app MobilPark. Aimo fungerar på alla parkeringsplatser som har den tidigare appen som betalmedel, oavsett vilken av de två apparna som syns på skylten. Du som använt MobilPark tidigare kan använda samma inloggning till Aimo. Dina registrerade betalkort och fordon följer automatiskt med första gången du loggar in. På de flesta parkeringszoner tillkommer en serviceavgift. Mer information återfinns på: Aimo - Ladda ner appen (aimoapp.se)

Fredag 20 januari, 2023

Träd på campus

På KTH jobbar vi ständigt med att vårda och ta hand om alla träd som finns på campus. Artvariationen på KTH campus är blandad och det finns många häftiga äldre träd med en lång historia bakom sig som är i behov av noggrann tillsyn och skötsel. Trädbeståndet på KTH värderas högt då det bidrar till ökad trivsel för våra studenter och arbetande men även till biologisk mångfald.  Forskning har dessutom visat att stressnivån hos människor som vistas i en miljö med lövträd kan minska. Förra året utfördes en omfattande inventering av alla träd på campus för att kunna vidta åtgärder i rätt tid och sköta om träden på rätt sätt. Tillsammans arbetar vi för att bevara och skydda alla fantastiska träd vi har runtom oss för att upprätthålla en trivsam miljö. På bilden syns två av våra senaste tillskott!